MYAirline

MYAirline merupakan pengangkut kos rendah yang berpusat di Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 2021. Ia memiliki pejabat pusat di Subang Jaya, Selangor dan utamanya beroperasi dari klia2, terminal pengangkut kos rendah di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Pada 1 Disember 2022, syarikat penerbangan tersebut memulakan penerbangan sulungnya ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching.

Pada 5 Disember 2022, MYAirline secara rasmi memperkenalkan laluan ke Kota Bharu, Pulau Pinang, dan Sibu dalam rangkaian penerbangannya. Penerbangan tersebut akan bermula pada 10 Disember 2022 untuk Kota Bharu, diikuti oleh Pulau Pinang pada 23 Disember dan 18 Januari 2023 untuk Sibu. Operasi ke Kota Bharu dan Sibu akan dilakukan dua kali sehari, manakala Pulau Pinang akan bermula dengan satu penerbangan sehari sebelum ditingkatkan kepada dua penerbangan sehari bermula 7 Januari 2023.

Rancangan MYAirline untuk melayani Tawau, Miri, Alor Setar, dan Terengganu akan dimulakan setelah syarikat penerbangan menerima kelulusan kawal selia. Sementara itu, pengembangan antarabangsa ke Singapura, Thailand, Indonesia, dan Vietnam dijangka berlaku menjelang Mac 2023. Syarikat penerbangan ini dijangka menerbangi destinasi yang terletak dalam radius penerbangan empat jam dari asalnya, yang sesuai untuk operasi pengangkut kos rendah.

Kerana MYAirline mengamalkan modul tanpa kemewahan, syarikat penerbangan ini menyediakan beberapa perkhidmatan pilihan dengan bayaran tambahan. Ini termasuk peluang meningkatkan had bagasi, tempat duduk yang ditetapkan, dan makanan di dalam penerbangan (sehingga Disember 2022).

Hubungi MYAirline

Sehingga Disember 2022, MYAirline terbang ke 4 destinasi dalam laluan domestiknya, iaitu ibu negara Malaysia – Kuala Lumpur (klia2), Kota Bharu, Pulau Pinang, dan Sibu.

Maklumat Hubungan MYAirline Malaysia

E-mel: customercare@myairline.my

Office:
S-15-01, Level 15
SS15 Courtyard
Jalan SS15/4G
47500 Subang Jaya
Selangor

 

MYAirline – Check-in

MYAirline – Had Bagasi