Cebu Pacific Air – Had Bagasi

Penumpang yang melakukan perjalanan dengan Cebu Pacific Air dialu-alukan untuk membawa:

Bagasi Bawaan

Setiap penumpang boleh membawa satu beg kabin dengan berat maksimum 7 kg setiap orang di dalam pesawat. Bagasi bawaan tidak boleh melebihi dimensi 56cm x 36cm x 23cm. Penumpang yang membawa bayi juga dibenarkan membawa satu item peribadi ke dalam penerbangan mereka selama item tersebut muat di bawah tempat duduk di hadapan mereka.

Peruntukan Bagasi Semak

Cebu Pacific tidak menawarkan peruntukan bagasi semak secara percuma. Satu bagasi prabayar dibenarkan setiap penumpang. Pilihan untuk membeli peruntukan bagasi prabayar ditutup 4 jam sebelum berlepas.

Penerbangan ini tidak menerima bagasi yang melebihi 30 kg setiap bahagian.

Untuk mengelakkan caj tambahan bagi bagasi berlebihan, pastikan berat yang dibenarkan mematuhi bilangan bagasi yang dibenarkan. Sebarang berat atau bilangan bagasi yang melebihi akan dikenakan caj tambahan, bergantung kepada ruang yang ada di kargo untuk bagasi berlebihan anda.

Bagasi Tambahan

Jika anda mempunyai berat atau bilangan bagasi yang melebihi peruntukan yang dibenarkan, caj tambahan akan dikenakan. Anda boleh membeli peruntukan bagasi tambahan dengan harga diskaun jika dibeli lebih awal. Caj bergantung kepada destinasi anda.

Peralatan Sukan

Caj khas bagi bagasi peralatan sukan akan dikenakan bergantung kepada berat dan kategori saiz barang.

Untuk maklumat lanjut tentang dasar bagasi, sila hubungi Cebu Pacific Air Hotline Perkhidmatan di Tel: (+63)-2-70-20-888 [Filipina] atau hubungi ejen tiket penerbangan tempatan anda.