Jetstar Asia – Had Bagasi

Penumpang yang melancong dengan Jetstar Asia dialu-alukan untuk membawa:

Bagasi Bawaan

Pakej Starter termasuk peruntukan bagasi bawaan sehingga 2 item dengan berat maksimum 7 kg.

Bergantung pada ketersediaan, anda boleh membeli 7 kg tambahan untuk peruntukan bagasi bawaan keseluruhan sebanyak 14 kg dalam 2 item.

Pakej Flex dan kelas Business juga menyediakan peruntukan bagasi bawaan yang diperluas sebanyak 14 kg dalam 2 item. Had berat maksimum 10 kg untuk satu beg.

Peruntukan Bagasi Daftar Semak

Anda boleh membeli bagasi daftar semak dari 15 kg hingga 40 kg. Paling murah untuk membeli bagasi daftar semak dalam talian semasa anda membuat tempahan penerbangan.

Untuk mengelakkan bayaran tambahan bagi bagasi melebihi had, pastikan mematuhi berat yang dibenarkan dalam bilangan item yang dibenarkan. Sebarang berat atau bilangan item tambahan akan dikenakan bayaran tambahan, dengan syarat terdapat ruang di ruang simpanan untuk bagasi melebihi had.

Bagasi Tambahan

Jika anda mempunyai berat bagasi atau bilangan item yang melebihi had yang dibenarkan, bayaran tambahan akan dikenakan. Anda boleh membeli peruntukan bagasi tambahan dengan lebih awal untuk menikmati diskaun yang hebat. Caj bergantung pada destinasi anda.

Untuk maklumat lanjut mengenai polisi bagasi, sila hubungi Hotline Khidmat Pelanggan Jetstar Asia di Tel: +1800 81 30 90 / +613 9645 5999 atau hubungi ejen tiket penerbangan tempatan anda.