MYAirline – Check-in

Penumpang yang mengembara dengan MYAirline boleh mendaftar masuk dengan mudah melalui pilihan daftar masuk yang disediakan seperti berikut:

Daftar Masuk Dalam Talian

Anda boleh mendaftar masuk dalam talian di laman web rasmi MYAirline. Anda perlu mempunyai nombor rujukan tempahan (terdapat dalam itinerari anda) dan butiran pasport anda jika anda terbang antarabangsa.

https://www.myairline.my/home

Daftar masuk dalam talian dibuka 3 hari sebelum waktu keberangkatan anda dan akan ditutup 1 jam sebelum waktu keberangkatan anda.

Daftar Masuk Kaunter Lapangan Terbang

Masa yang diperlukan untuk menyelesaikan semua keperluan daftar masuk berbeza bergantung kepada itinerari anda. Daftar masuk kaunter lapangan terbang dan serahan bagasi dibuka 2 jam sebelum waktu berlepas yang dijadualkan dan ditutup 45 minit sebelum waktu berlepas untuk penerbangan domestik. Bagi penerbangan antarabangsa, kaunter dibuka 3 jam sebelum waktu berlepas yang dijadualkan dan ditutup 1 jam sebelum waktu berlepas.

Penumpang dinasihatkan untuk berada di pintu masuk pesawat 40 minit sebelum waktu berlepas yang dijadualkan.

Pintu masuk pesawat akan ditutup 20 minit sebelum waktu berlepas yang dijadualkan.

✈ Semak status penerbangan MYAirline

Untuk maklumat lanjut mengenai daftar masuk, sila hubungi Customer MYAirline melalui Perbualan Langsung di laman web rasmi mereka (9:00 pagi – 9:00 malam GMT +8) atau e-mel: customercare@myairline.my.