AirAsia – Check-in

Maklumat Daftar Masuk AirAsia di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2)

Penumpang yang bepergian dengan AirAsia boleh Daftar Masuk dengan mudah menggunakan pilihan daftar masuk seperti berikut:

Daftar Masuk Dalam Talian Melalui Laman Web

Daftar masuk dalam talian dari AirAsia.com, ikuti langkah-langkah untuk menyelesaikan daftar masuk anda dan mencetak boarding pass anda sendiri. Untuk kebanyakan penerbangan, daftar masuk sendiri (melalui Laman Web, Aplikasi, dan Kiosk) dibuka 14 hari sebelum berlepas dan ditutup 1 jam sebelum berlepas untuk penerbangan AirAsia dan 4 jam sebelum berlepas untuk penerbangan AirAsia.

https://www.airasia.com/check-in/v2/ms/my

​​Jika pengesahan boarding pass diperlukan, sila ke kaunter semakan dokumen AirAsia. Hanya pergi ke gerbang naik pesawat mengikut waktu naik pesawat seperti yang dinyatakan di boarding pass anda jika anda tidak dikehendaki mengesahkan dokumen perjalanan anda. Ingatlah bahawa gerbang naik pesawat ditutup 20 minit sebelum berlepas.

Aplikasi Mudah Alih AirAsia

Daftar masuk menggunakan Aplikasi Mudah Alih AirAsia untuk menerima kod bar yang boleh anda gunakan untuk mencetak semula boarding pass anda di lapangan terbang. Anda akan menerima e-boarding pass jika anda layak.

Mesin Daftar Masuk Perkhidmatan Sendiri (Kiosk)

Untuk daftar masuk yang lebih mudah dan lancar, daftarkan penerbangan anda di kiosk daftar masuk perkhidmatan sendiri untuk mengelakkan beratur panjang. Anda juga boleh mencetak boarding pass dan tag bagasi anda di kiosk-kiosk tersebut apabila anda daftar masuk menggunakan kiosk di lapangan terbang.

Perkhidmatan ini tersedia di kiosk daftar masuk di sekitar dewan berlepas.

Daftar Masuk Kaunter Lapangan Terbang

Tiada yuran daftar masuk untuk semua penerbangan antarabangsa. Jumlah masa yang diperlukan untuk menyelesaikan semua keperluan daftar masuk bergantung kepada jadual perjalanan anda. Bagi penerbangan antarabangsa, kaunter di lapangan terbang dibuka 3 jam sebelum berlepas dan ditutup 1 jam sebelum berlepas.

Gerbang naik pesawat akan ditutup 20 minit sebelum waktu berlepas yang telah ditetapkan.