Mitsui Outlet Park KLIA

Mitsui Outlet Park KLIA, pertama Mitsui taman cawangan di Asia Tenggara dan ke-14 bagi Mitsui, akan dibangunkan dalam tiga fasa dengan kos pembangunan kasar dianggarkan kira-kira RM335 juta.

blog-mitsui-outlet-park-klia-01

Mitsui Outlet Park KLIA terletak hanya 6 km dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur adalah membeli-belah mewah projek pusat membeli-belah yang yang bakal menjadi pusat membeli-belah terbesar outlet kilang di Asia Tenggara apabila siap.

Mitsui Outlet Park KLIA akan membuka pintunya kepada orang ramai pada awal tahun depan, yang menawarkan 140 cawangan menduduki kawasan seluas 25,000sqm. Projek ini diterajui oleh MFMA Development Sdn Bhd, sebuah syarikat usaha sama antara Mitsui Fudosan dan Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB).

blog-mitsui-outlet-park-klia-03

Mitsui Outlet Park KLIA akan menawarkan pelbagai pilihan jenama terkemuka termasuk jenama mewah, kedai pilih popular, gred tinggi dan fesyen Asia atas, sukan & barang-barang luar, aksesori fesyen dan hadiah pada harga yang dijamin di bawah harga runcit disyorkan.

blog-mitsui-outlet-park-klia-03

Mula diadakan oleh rumah seni bina dan reka bentuk global Jepun Nonscale, outlet ini akan menampilkan empat konsep tersendiri – Sunshine Square, Jeti Walk, Plaza Tropika dan Pantai Walk.

Setiap konsep mewakili reka bentuk seni bina yang unik. The Beach Walk, misalnya, akan menggalakkan suasana yang santai disamakan dengan melarikan diri pantai tropika.

Category: KLIA, Tips

Tags: , , , ,

- June 2, 2015
Hello! Kami, makanan dan pasangan perjalanan penulis blog Malaysia dari Kuala Lumpur. Kami suka pergi di sekitar bandar untuk makanan yang baik dan menuliskan di blog ini.