Mengetahui Sekitar Chatuchak Weekend Market di Bangkok

Chatuchak Weekend Market di Bangkok pernah diterokai oleh hanya pedagang dan peniaga yang mencari barangan pada harga borong. Sekarang pasaran yang besar ini telah menjadi mercu tanda di kalangan pelancong dan penduduk tempatan untuk pelbagai tidak berkesudahan membeli-belah. Jika membeli-belah adalah kardio anda dan anda suka keseronokan mencari tawaran yang terbaik kemudian Chatuchak boleh menjadi pilihan terbaik anda dengan pelbagai luas koleksi barangan tempatan buatan tangan untuk reka bentuk bergaya dan bergaya dari pereka fesyen muda di Thailand.

chattuchak-market-01

CARA DAPATKAN ADA

Menurut http://www.chatuchak.org/, anda boleh mendapatkan dengan Pasar Chatuchak oleh Skytrain, kereta bawah tanah atau bas dengan nombor berikut:

Oleh BTS Skytrain: turun di Stesen Mochit
Oleh MRT Subway: turun di Stesen KamphaengPhet
Oleh biasa Bas No. 3, 826, 27, 28, 29, 34, 38, 39, 44, 52, 59, 63, 77, 90, 96, 104, 408, 112, 122, 134, 136, 138, 153 , 159
Bas berhawa dingin No. 2, 3, 9, 18, 19, 28, 34, 39, 44, 134, 145, 153, 510, 512, 513

chattuchak-market-04

Chatuchak Weekend Market merebak lebih 35 kawasan ekar tanah dan dibanjiri dengan lebih daripada 9,000 kedai-kedai dan gerai-gerai. Oleh kerana terdapat tawaran baru yang menarik dan diskaun yang ditunjukkan oleh pedagang setiap hujung minggu, pasaran ini hebat biasanya melihat lebih daripada 200,000 orang pada hujung minggu. Hampir semuanya di bawah matahari boleh dibeli daripada pasaran Chatuchak pada harga yang rendah. Pembeli yang berpengalaman dan peniaga borong tahu peluang yang ada dan oleh itu janganlah terlepas pasaran membeli-belah hujung minggu walaupun hanya satu petang.

chattuchak-market-02

MENCARI CARA ANDA MELALUI “SOI” lorong-lorong

Jika anda melawat pasar ini untuk kali pertama maka anda mungkin mendapati ia mustahil untuk meneroka dan mencari seluruh kawasan tanpa sesat. Terdapat satu tugas yang mudah untuk menavigasi melalui beribu-ribu dan beribu-ribu gerai tanpa banyak kekeliruan. Anda perlu memahami cara Chatuchak di penempatan gerai pertama untuk mencari jalan anda melalui pasaran. Keseluruhan pasaran dikelilingi dalam laluan tunggal yang merupakan ketua jalan utama. Dan dari ini tempat utama terdapat beratus-ratus lorong Soi atau cawangan melanjutkan. Ini Sois dinomborkan seperti Soi 1, Soi 2, dan lain-lain jadi ini menjadikannya mudah untuk menarik balik lorong Soi yang anda masukkan. The Soi laluan lorong-lorong yang dibahagikan dan dikumpulkan ke dalam 27 bahagian. Dalam setiap bahagian terdapat produk dan barang kategori sama yang dijual.

chattuchak-market-03

MATA RUJUKAN DI PASARAN Chatuchak WEEKEND

Ia adalah perkara biasa untuk mencari produk yang sama boleh didapati Sois acuh tak acuh atau bahagian, jadi meminta pemilik kedai di mana untuk mencari jeans lelaki mungkin mempunyai jawapan yang berbeza. Jika anda menemukan kedai tertentu yang anda mahu, ingat beberapa perkara rujukan utama seperti menara yang terkenal jam, nombor pintu, nombor soi, mesin ATM, pondok telefon, BTS atau MRT stesen dan juga tandas.

Kaedah pelayaran akan datang berguna ketika anda sedang mencari lokasi tertentu di pasaran yang besar ini. Lihat titik rujukan dalam peta di bawah.

chattuchakmap-around

BARANGAN TERDAPAT DI PASARAN Chatuchak

Pasaran Chatuchak menawarkan apa sahaja; anda akan hanya kagum dengan jumlah besar dan jenis barangan boleh didapati di gerai sesak. Daripada makanan kering untuk sekeping antik lampu, segala-galanya boleh dibeli dari pasaran ini pernah streaming.

Tumbuhan

Pasaran Chatuchak mempunyai taman botani yang dipenuhi dengan pokok-pokok hiasan, pokok buah-buahan, pokok renek herba dan banyak lagi. Satu lagi petua cepat untuk pemburu murah: Di hadapan Pejabat Pentadbiran pada hari Rabu dan Khamis berdedikasi untuk tumbuh-tumbuhan yang petani membawa untuk dijual diri mereka sendiri, dan pada satu tawaran yang sangat baik.

Antik

Antik bertaburan di sekitar pasar Chatuchak tetapi kelompok besar daripada mereka adalah di Seksyen 26. Terdapat juga koleksi mengesankan seni dan kraf dari vintages koleksi, hiasan agama untuk kerja kayu antik hiasan.

Haiwan

Pencinta haiwan akan mempunyai bidang hari! Pasaran Chatuchak mempunyai baka dan jenis anjing, kucing yang berbeza dan juga beberapa haiwan peliharaan yang lebih eksotik. Terdapat juga aksesori haiwan kesayangan dan klinik doktor haiwan jika anda memerlukan haiwan kesayangan anda diperiksa up.

Makanan & Minuman

Pasaran Chatuchak adalah seperti yang adil makanan! Jumlah hidangan gastronomi memenuhi pasaran ini di setiap sudut. Terdapat lebih daripada 400 kedai-kedai makanan, masing-masing dengan menawarkan menu yang berbeza dan tema. Semak Seksyen Dream untuk pelbagai jenis masakan Thai.

Makanan segar dan kering

Seperti kebanyakan pasaran di Bangkok, Chatuchak juga mempunyai pasaran segar menawarkan bahan-bahan yang diperlukan untuk memasak dan pinggan mangkuk. Sebahagian daripada hasil tempatan yang lebih popular adalah melayan Thai kering seperti buah-buahan dan daging.

Seramik, Himpunan, Hiasan Rumah

Seksyen Chatuchak yang 17 dan 19 dipenuhi dengan kerja-kerja seramik yang paling menarik dan tersendiri daripada pelbagai reka bentuk. Satu lagi petua cepat untuk pemburu murah: Setiap Jumaat adalah hari pasaran borong untuk seramik; beberapa jenis seramik yang dijual pada harga yang rendah benar-benar.

Pakaian

Terdapat beratus-ratus lebih dan beratus-ratus kedai-kedai di pasaran Chatuchak menjual pakaian dan aksesori. Ia adalah syurga membeli-belah benar oleh mana-mana standard. Mahu pergi untuk dihisap vintaj melihat? Rock gothic? Atau biasa, kasual gadis-next-pintu? Mencari apa-apa di sini, dan pada harga yang sangat berpatutan.

Buku

Gerai-gerai buku Chatuchak adalah salah satu yang terbesar, kedai-kedai buku rendah dari di Bangkok. Anda boleh mencari pelbagai jenis buku, atau isipadu yang berbeza dan kelainan daripada perjalanan, seni dan budaya untuk novel Inggeris dan majalah. Anda juga boleh mencari buku-buku edisi lama yang sukar untuk mencari, di gerai-gerai ini.

BAHAGIAN DALAM GERAI

Terdapat 27 bahagian yang berbeza di mana barang-barang yang terdapat di bahagian-bahagian tertentu dengan meluas.

Seksyen 1

Azimat, buku, koleksi, kedai-kedai makanan, kafe

Seksyen 2 hingga 4

Koleksi, hiasan rumah, lukisan, terra cotta

Seksyen 5 hingga 6

Pakaian, perhiasan, produk pelbagai

Seksyen 7 hingga 9

Barang-barang antik, perabot, seramik, kraftangan

Seksyen 10 hingga 24

Pakaian, produk pengguna, perhiasan, perkakas rumah, haiwan peliharaan

Seksyen 17 hingga 19

Seramik, makanan segar dan kering

Seksyen 22 hingga 26

Barang-barang antik, perabot, kraftangan

Seksyen 27

Buku, kedai makanan dan pencuci mulut, koleksi.

Bargain HUNTING

Jika membeli-belah di bangkok memberikan anda tergesa-gesa mini adrenalin dan rasa mendapat tawaran yang baik adalah terapeutik, maka tidak ada tempat lain seperti Pasar Chatuchak. Bangun raja yang murah atau ratu di dalam dan menyegarkan kembali bakat anda untuk berunding dengan bakat. Dalam kes peniaga tidak tunduk kepada tawar-menawar anda kemudian hanya cuba untuk berjalan kaki dari gerai, dan mereka mungkin akan menghubungi anda semula untuk menerima perjanjian tawar-menawar anda atau hanya terus berjalan, kerana terdapat beribu-ribu gerai dengan barang dagangan yang sama atau serupa . Selamat meneroka!

Category: Tips

Tags: , , ,

- June 19, 2015
Hello! Kami, makanan dan pasangan perjalanan penulis blog Malaysia dari Kuala Lumpur. Kami suka pergi di sekitar bandar untuk makanan yang baik dan menuliskan di blog ini.