Jetstar Asia untuk berpindah ke KLIA2

Semua penerbangan Jetstar Asia yang tiba dan berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Malaysia akan dipindahkan ke terminal KLIA2 daripada 8 Julai 2015.

KLIA2 terletak kurang dari 2 km jauhnya dari Terminal Utama KLIA dan boleh diakses dari KL Sentral melalui KLIA Ekspres dan KLIA Transit.

Tidak ada perubahan pada jadual penerbangan, pengendali tanah, daftar masuk atau kemudahan daftar masuk pengaturan masa, menurut Pernyataan manakah daripada Jetstar Asia.
Bagaimanapun, penumpang dipindahkan antara terminal KLIA Utama dan KLIA2 akan perlu membuat pemeriksaan imigresen dan mengumpul beg diperiksa mereka sebelum mereka boleh memindahkan kepada penerbangan mereka yang akan datang.

Penumpang dinasihatkan untuk mendaftar masuk di lapangan terbang sekurang-kurangnya dua jam sebelum berlepas dan diingatkan untuk memberikan masa yang cukup untuk pemindahan tempatan mereka ke dan dari lapangan terbang KLIA.

jetstar-asia-01
Penumpang ditempah untuk perjalanan di antara Singapura dan Kuala Lumpur pada dan selepas 2 Jun akan menerima e-mel jadual dikemaskini untuk mencerminkan lokasi lapangan terbang baru.

Perkhidmatan daftar masuk web lurus-ke-pintu akan terus disediakan kepada penumpang di terminal baru.

jetstar-asia-notice

Jetstar Asia pada masa ini mengendalikan sehingga 30 penerbangan seminggu di antara Singapura dan Kuala Lumpur.

Category: KLIA, Tips

Tags: , , , ,

- June 19, 2015
Hello! Kami, makanan dan pasangan perjalanan penulis blog Malaysia dari Kuala Lumpur. Kami suka pergi di sekitar bandar untuk makanan yang baik dan menuliskan di blog ini.