ERL menukar nama stesen KLIA-nya menyusul penjenamaan semula Terminal KLIA

Express Rail Link Sdn Bhd (ERL) menukar nama stesen KLIA dan KLIA2 kepada KLIA T1 dan KLIA T2 masing-masing. Ini adalah sebagai tindak balas kepada penjenamaan semula Terminal KLIA yang diumumkan oleh Menteri Pengangkutan baru-baru ini.

Selain seiring dengan nama baru Terminal KLIA 1 (Terminal 1) dan Terminal KLIA 2 (Terminal 2), perubahan nama ini akan mengelakkan kekeliruan di kalangan penumpang udara dan komuter yang menggunakan perkhidmatan kereta api.

Latihan penamaan semula ini melibatkan pelbagai aset fizikal, audio, dan digital di semua stesen dan kereta api serta dalam sistem ERL. Kerja ini sedang dilaksanakan secara berperingkat dan dijangka siap pada Julai 2023.

ERL telah mencapai kemajuan dalam mencapai matlamat pemulihan apabila bilangan penumpang meningkat secara ketara dari suku ke suku sejak peralihan ke fasa endemik. Pengendali kereta api ini mengharapkan jumlah penumpang akan pulih kepada 85% daripada tahap pra-COVID-19 menjelang akhir tahun 2023.

Semasa sambutan ulang tahun yang ke-21 hari ini, syarikat ini akan terus memberi tumpuan kepada inisiatif peningkatan perkhidmatan dan kerjasama dengan rakan strategik. Menyambut Ulang Tahun ke-21 perkhidmatan keretanya, ERL menawarkan Mata EkspreSmiles berganda selama 21 hari kepada pelanggan yang membeli tiket terpilih secara dalam talian melalui apl KLIA Ekspres mulai hari ini hingga 4 Mei 2023.

Hingga kini, ERL telah membawa lebih daripada 113 juta penumpang di atas keretanya.

Category: KLIA

Tags:

- June 14, 2023