10 Fakta Mengenai 20th Century Fox World Genting

Berikut adalah 10 Fakta Mengenai 20th Century Fox World Genting untuk bacaan anda yang telah disusun sejak beberapa bulan daripada pelbagai laporan berita dan artikel. Banyak bercakap mengenai Park 20 Tema Century Fox World di Genting Malaysia bakal membuka pintunya kepada dunia suatu tempat pada akhir 2017 atau pada awal tahun 2018, di mana ia pada mulanya dirancang untuk membuka pada 2016.

Sejak pengumuman taman tema baru di Genting telah dibuat pada tahun 2013, banyak yang telah berubah di mana pembinaan kelewatan adalah salah satu punca utama untuk beralih tarikh pembukaan. Terdapat juga banyak spekulasi daripada media dan juga penganalisis dari seluruh dunia mengenai pembukaan rasmi untuk 20th Century Fox World Malaysia, tetapi ramai yang menganggap ia boleh menjadi lewat 2017 atau pada akhirnya lewat suku pertama 2018. Bagaimanapun , di bawah adalah beberapa fakta disusun untuk keseronokan pembacaan anda.

1. Pertama 20th Century Fox Theme Park di Dunia
Ini datang berita industri sebesar 20th Century Fox telah melabur di dalam sebuah taman tema bertaraf dunia dan di sini di Malaysia, Asia Tenggara. Laporan berita di seluruh dunia yang diketengahkan ini di arus perdana dan laman-laman web mewujudkan keseronokan untuk orang awam. Hakikat bahawa ia telah dibuka di sini di Genting, Malaysia, mendapat penduduk tempatan super teruja taman tema bertaraf dunia ini.

2. 20th Century Fox World Theme Park Untuk Kos RM2.5 Bilion
A kekalahan RM2.5 Billion untuk membina dunia yang pertama 20th Century Fox World Theme Park juga telah membuat berita seperti terdapat soalan yang dibangkitkan kenapa yang banyak yang diperlukan, tetapi sumber-sumber menyebut bahawa ini bukanlah satu jumlah yang luar biasa untuk membina bertaraf dunia tema meletak pada masa kini.
(Sumber http://www.ggrasia.com/year-end-launch-for-gen-highlands-sky-plaza-brokerage/)

3. 20th Century Fox World Malaysia Dibuka Pada Fasa
Dengan tergesa-gesa untuk mendapatkan taman tema baru ini terbuka, sumber memetik bahawa 20th Century Fox World Malaysia berkemungkinan membuka secara berperingkat, bermula pada akhir 2017 atau awal 2018. Ini bermakna, taman ini akan menamatkan sepenuhnya mungkin akan siap pada 2018 atau 2019.
(Sumber: https://www.ggrasia.com/gen-malaysia-theme-park-phased-launch-analyst/)

4. 2.3 Juta Pelawat Dijangka Pada Pertama Setahun Operasi
Sebutan yang sebelum ini di mana ramalan 4 Juta pelawat setahun telah dinamakan, tetapi dalam realiti, 2.3 Juta telah forcasted bagi tempoh 12 bulan pertama operasi. Walau bagaimanapun, pada tahun berikutnya akan menyaksikan peningkatan ke 3 Juta pengunjung dan mengunjurkan 4 Juta pengunjung ke taman tema dalam 2019.

5. 20th Century Fox World Malaysia Harga Tiket Jadi Sekitar RM150.00
Penganalisis mengunjurkan tiket taman tema sekitar RM 150.00 (US $ 36) seorang. Ini juga sedang berbanding taman tema lain di Malaysia di mana harga tiket untuk Sunway Lagoon berharga sekitar RM 96.00 dan Legoland Malaysia dengan harga RM 83.00. Walau bagaimanapun, ini mungkin berubah apabila berita rasmi diumumkan untuk 20th Century Fox World Malaysia pembukaan.

6. 25 Rides Pada 20th Century Fox World Taman Tema Genting
Dengan ini menjadi yang pertama seumpamanya di dunia, sejumlah 25 tunggangan boleh didapati di taman tema baru di Genting. 25 keseronokan tunggangan dan tarikan juga adalah berdasarkan kepada filem dan francais seperti Planet daripada beruk, Rio, Alien vs Predator, Zaman Ais, Life of Pi, Malam di Muzium dan Titanic antara yang disebut semasa sidang akhbar ketika itu . Rides akan ditawarkan dalam tunggangan keseronokan, permainan air dan juga tunggangan gelap untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa. Nama lagi bahagian boleh ditambah kepada senarai sebelum pembukaan.

7. 25 Acres Tanah Digunakan Untuk 20th Century Fox Malaysia
A kekalahan 25 ekar ruang tanah akan digunakan untuk taman tema keseluruhan di mana ia mengambil alih bekas Tema Genting Outdoor Taman. Ini juga akan menjadi salah satu taman tema terbesar di Asia Tenggara apabila siap.

8. Mengapa Twentieth Century Fox Memilih Bekerjasama Dengan Genting Malaysia?
Resorts World (Genting) adalah salah satu pengusaha resort terbesar di dunia dan di Genting bersendirian, Resorts World beroperasi bilik hotel lebih 10,000, 75 buah restoran, sebuah pusat membeli-belah dan golf resort tertutup di Genting Highlands. Dengan purata 20 juta orang melawat Genting tahunan, beberapa tempat di dunia boleh mencapai jenis ini jumlah pelancong.
(Sumber: http://www.ejinsight.com/20160126-fox-unit-mulls-plans-for-mega-theme-park-in-china/)

9. 20th Century Fox World Malaysia First Of Three Theme Parks Di Dunia
Pada masa ini terdapat sebanyak tiga 20th Century Fox Taman Tema di dunia dan satu Malaysia akan menjadi yang pertama, diikuti oleh 20th Century Fox World Dubai, di suatu tempat pada tahun 2018 dan kemudian 20th Century Fox World Korea, juga pada tahun 2018 di Yeongjong Island. The Dubai taman tema telah diumumkan pada bulan November 2015 dan taman tema Korea telah mengumumkan tujuh bulan selepas pertama 20th Century Fox World Malaysia diumumkan.

10. Dream Parade di 20th Century Fox World Malaysia
Sama seperti di Disneyland, a Dream Parade khas yang menampilkan watak-watak dan tajuk filem dan kartun diwakili di 20th Century Fox World akan dalam bentuk animatronik. Walaupun tidak disahkan sepenuhnya, tiada imej ini tetapi anda boleh bayangkan semua aksara Century Fox-20 dalam Dream Parade ini yang akan berlangsung mungkin di jalan utama taman tema.

Penafian – Senarai di atas disusun oleh saya berdasarkan banyak laporan dan artikel yang ave keluar sejak tahun lepas (2016) dan saya dalam kedudukan untuk menjadi kuasa dalam senarai yang disediakan di sini kerana ia semata-mata bahan bacaan berdasarkan berita laporan. Beberapa maklumat, nombor dan fakta mungkin berubah dari masa ke masa. Untuk maklumat yang lebih tepat dan tepat, sila layari Resorts World Genting.

 

Category: Cuti, Tarikan

Tags: , , , , ,

- January 9, 2017
Hello! Kami, makanan dan pasangan perjalanan penulis blog Malaysia dari Kuala Lumpur. Kami suka pergi di sekitar bandar untuk makanan yang baik dan menuliskan di blog ini.